Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bijzondere Algemene Ledenvergadering Biohuis op 17 december

Bionext verder als coöperatieve vereniging?

Stichting Biohuis wil van Bionext een coöperatieve vereniging maken. Dit om de bestuurlijke verankering van Bionext te democratiseren en effectiever te maken. Biohuis houdt daarom op 17 december een bijzondere Algemene Ledenvergadering om de leden om toestemming te vragen, zodat de wijziging per 1 januari 2020 kan worden doorgevoerd. De vergadering zal plaatsvinden bij De Keet van Heerde (Eperweg 55 in Heerde). 

De coöperatieve vereniging Bionext zal de rol en functie krijgen van de huidige stichting Bionext. Binnen de vereniging wordt de collectieve belangenbehartiging, communicatie en ontwikkeling van de biologische sector opgepakt. Dit gebeurt samen met biologische producenten, verwerkers en winkels. Deze stap formaliseert en verbetert de bestaande samenwerking. 

Op de website heeft Biohuis het volgende gepubliceerd: 

Het bestuur van Biohuis nodigt alle leden uit voor een bijzondere Algemene Ledenvergadering op 17 december. Op deze vergadering wordt de leden gevraagd om instemming met de oprichting van de Coöperatieve vereniging Bionext.  Bionext is nu een Stichting. Ketenorganisatie Bionext is voor veel zaken de uitvoerende organisatie van het Biohuis en vervult een cruciale rol voor de biologische sector. Om de bestuurlijke verankering van Bionext te democratiseren en effectiever te maken, is het voorstel om de rechtsvorm te wijzigen van een stichting naar een vereniging met leden. Biohuis vraagt toestemming aan haar leden om de nieuwe coöperatieve vereniging Bionext op te richten. Na de vergadering is er gelegenheid voor informele contacten met een gezamenlijke lunch.

Alle leden hebben een uitnodiging per email gehad. Hebt u die gemist, bent u lid en wilt u komen, stuur dan uiterlijk 13 december een bericht naar [email protected]

De reguliere jaarlijkse ALV van Biohuis is op woensdag 22 januari in Zwolle. Zoals gebruikelijk is deze ALV aan het begin van de Bio-beurs.

Voor meer informatie: www.biohuis.org 

Publicatiedatum: