22 november in het World Horti Center

Strike Two Summit: de hele voedingssector bij elkaar voor oplossingen klimaatneutrale landbouw

Tijdens de Strike Two Summit zullen deelnemers in nieuwe technologie, als blockchain, AI en IoT, oplossingen zoeken voor het klimaat neutraal verbouwen van voedsel (Carbon Neutral Farming). Stikstof en CO2 op de boerderij zijn actuele thema's. Onlangs zijn de Nederlandse boeren zelfs gaan protesteren om aandacht te vragen voor hun positie in de maatschappij en de regelgeving op het gebied van stikstof die verregaande gevolgen heeft voor hun bedrijfsvoering.

Strike Two ziet klimaat-neutrale landbouw als iets wat een inspanning van de gehele voedingssector zou moeten zijn. Het is oneerlijk om dit als probleem bij de boeren neer te leggen. Daarom organiseren 15+ partners zoals het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, NAJK (de jonge boeren), Ahold Delhaize, Deloitte en The Fork op vrijdag 22 november de Strike Two Summit.

Deelnemers aan Strike Two werken op vrijdag de 22ste samen aan een roadmap om technologische oplossingen te integreren binnen een drie-jarenplan om concrete problemen op te lossen. De diverse achtergrond van de deelnemers zorgt voor sectorbreed draagvlak voor de roadmaps.

Uitdagingen
Naast Carbon Neutral farming, pakt Strike Two twee andere uitdagingen aan: Farm ID en New Business Models.

Op het gebied van Farm ID zal partner BlueNumber deelnemers meenemen in de problematiek waar boeren wereldwijd tegenaanlopen op het gebied van registratie. In ontwikkelende landen is het lastig voor boeren om hun identiteit en daarmee de herkomst van hun product te bewijzen, terwijl in Nederland boeren vaak 10 verschillende ID’s hebben om aan klantwensen te voldoen. De Strike Two Summit zoekt uit hoe nieuwe technologie hierbij kan helpen.

New Business Models wordt gehost door de Boeren van Amstel, de jonge boeren (NAJK) en STEM. Tijdens Strike Two wordt met De Boeren van Amstel een use case uitgewerkt van funding voor een melkfabriek door middel van blockchain-technologie. Kan blockchain de samenleving meer betrokken maken bij de boer? Deelnemers zoeken uit wat hier allemaal bij komt kijken.

Klik hier voor informatie over de Strike Two Summit


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven