Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Blog Michaël Wilde, directeur Bionext

"Biologische pioniers willen graag laten zien hoe het wél anders kan"

Michaël Wilde is sinds 1 november de nieuwe directeur van Bionext. Hij heeft onderstaande blog geschreven over zijn eerste ervaringen bij Bionext. 

Belangenbehartiger van de boeren én de bijen, de wormen, de weidevogels, de koeien, de kippen, de haantjes, de varkens en de geiten

Toen bekend werd dat ik bij Bionext aan de slag mocht, heb ik aan heel veel familieleden en vrienden moeten uitleggen wat deze organisatie precies doet. Vaak kreeg ik de reactie: "O, jullie zijn een soort belangenbehartiger van de biologische sector" of "Okay, dus jullie voeren de lobby voor de biologische boeren, de handel en de winkeliers."

"Jazeker", zeg ik dan, "dat doet Bionext allemaal, maar tegelijkertijd lobbyen ze ook voor de bodem, het klimaat, schoon grondwater, meer biodiversiteit, een mooier platteland en meer consumentenwaardering voor biologisch." Naast het feit dat wij de belangen van boeren behartigen, doen wij dat ook voor de wormen, de weidevogels, de bijen, de koeien, de kippen, de haantjes, de varkens en de geiten. 

Maar er gebeurt nog veel meer. Samen met de hele biologische sector en een steeds grotere groep enthousiaste consumenten strijden wij voor een toekomstbestendige landbouw. Een landbouw waarin iedereen een eerlijke prijs krijgt en dus ook beloond wordt voor het feit dat-ie helpt om ons klimaat en onze ecosystemen te beschermen. 

Met gepaste trots leg ik vervolgens uit dat we met een kundige team en de drie biologische verenigingen (Biohuis, BioNederland, Biowinkelvereniging) de komende tijd het verhaal van onze sector nóg beter over de bühne gaan brengen. Een toekomstbestendig, positief en proactief verhaal! En dat we een inclusieve sector zijn die iedereen welkom heet en die openstaat voor nieuwkomers, mits je maar aan de wettelijk vastgelegde certificatie-eisen voldoet. Ik leg natuurlijk ook uit dat wij als sector huiswerk hebben en hoe belangrijk het is om door te blijven ontwikkelen.

Ten slotte vertel ik dat wij als biologische pioniers, als het gaat om de grote maatschappelijke vraagstukken, een onderdeel van de oplossing zijn. En wij willen graag het voortouw nemen, dat hebben we immers altijd al gedaan, om te laten zien hoe het wél anders kan. Dat het mogelijk is om in samenwerking met de natuur prachtige producten en verrukkelijk voedsel te produceren. Hoe je middels landbouw het leven mooier en inclusiever kunt maken.

De vrienden of familie die dan nog steeds luisteren, leg ik tenslotte uit hoe dolgelukkig ik ben om bij deze sector te horen. Om onderdeel te zijn van een sector die minder tégen en vooral vóór iets is!

En jij?

Michaël Wilde, directeur Bionext

Voor meer informatie: wilde@bionext.nl 

Publicatiedatum: