Vanaf deze week te bestellen bij Odin

Dominio de Punctum Tempranillo: een sulfietvrije rode biodynamische wijn

Odin introduceert deze week een biodynamische wijn zonder toegevoegd sulfiet. De rode wijn is gemaakt van biodynamische Tempranillo-druiven en komt van het Spaanse Dominio de Punctum.

Net als meerdere wijnen van dit wijnhuis is de wijn op houten vaten gerijpt. Een wijn die voorziet in de behoefte van steeds minder toevoegingen in onze voeding. Door het weglaten van sulfiet komt het natuurlijke karakter van de wijn nog meer naar boven. De wijn smaakt goed bij Mediterrane gerechten zoals tapas. Maar ook als aperitief met een kaasje is het een aanrader. Fris en harmonieus met een lange milde afdronk. Bestellen bij Odin via sales@odin.nl.

Dominio de Punctum zorgt voor een optimale bodemstructuur om de hoogste kwaliteitswijnen te bereiken. Ze oogsten 's nachts vanwege de gunstige temperatuur. De huidige generatie van de familie Fernández–Cifuentes richtte in 2005 in de oude familie wijngaard de biodynamische wijnmakerij Dominio de Punctum op. Het bedrijf beschouwt de wijngaard in de Spaanse hoogvlakte van Castilla La Mancha als een op zichzelf staand ecosysteem. Alle onderdelen binnen dat systeem dragen bij aan het welzijn van de wijngaard en dus aan de kwaliteit van de wijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven