Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alnatura lanceert eerste openbaar laadstation voor groene elektriciteit

Biologische retailer Alnatura breidt zijn langdurige samenwerking met Elektrizitätswerke Schönau (EWS) uit met e-mobiliteit. Op de Alnatura Campus in Darmstadt werd het eerste openbaar toegankelijke e-laadstation in gebruik genomen dat pure groene stroom levert uit hernieuwbare energiebronnen.

Momenteel kunnen gasten van het hoofdkantoor en de lokale Tibits hun batterijen ter plaatse opladen. De planning van extra laadstations voor EWS is gepland op verschillende locaties in de Alnatura-winkels. Op de campus is een AC-laadstation geïnstalleerd waar twee auto's tegelijk kunnen worden bijgetankt met een capaciteit van elk 22 kilowatt. Op de markten zijn DC-snellaadstations met een capaciteit van 50 kilowatt gepland om klanten in staat te stellen hun elektrische auto's sneller op te laden tijdens het winkelproces.

De elektriciteit wordt op alle laadstations gefactureerd met het Giro-e betalingssysteem van de GLS Bank. Klanten kunnen eenvoudig betalen met de contactloze betaalpas van hun huisbank. Een voorafgaande registratie is niet nodig. Via een app kunnen ook creditcards en het sepa-domiciliëringssysteem worden gebruikt.

Bron:  Lebensmittel Praxis

 

 

Publicatiedatum: