Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inschrijven voor de Bio Winkel Awards kan nog tot 1 december

"Bio speciaalzaken kunnen wel een flinke dosis positieve PR gebruiken"

Tot 1 december aanstaande kunnen bio-speciaalzaken, biologische bakkers en biologische slagers zich aanmelden voor de Bio Winkel Awards; het event om de branche van bio speciaalzaken in de spotlights te zetten. De verkiezing is afgelopen zomer, op verzoek van de winkeliers uitgesteld naar een periode dat het wat minder onrustig is op de winkelvloer. Begin januari 2020 zullen deelnemende winkels gaan starten met het werven van consumentenreviews op de www.biowinkelawards.nl. De uitreiking zal 31 maart 2020 plaatsvinden op een nader te bepalen locatie.

Positief in de spotlights
"Met de verkiezing kunnen we laten zien waar we als bio-branche het verschil maken", zegt Joyce van den Bos van de Biowinkelvereniging. "En dat is ook wel nodig, want uit media-aandacht rondom de branche de afgelopen weken, blijkt wel dat de branche nog veel uit te leggen heeft rondom het onderscheid ten opzichte van biologisch in de supermarkt. Het is tijd dat we ons positief in de spotlights gaan zetten in plaats van ons te laten leiden door negatieve nieuwsberichten. Een brancheverkiezing is een manier om zelf veel PR, zowel lokaal als landelijk, rondom de branche te creëren."

Enthousiaste reacties uit de branche
Inmiddels heeft de organisatie veel positieve reacties op de compleet vernieuwde aanpak mogen ontvangen. Van den Bos: "Met name de sterk vereenvoudigde inschrijfprocedure wordt als zeer positief ervaren. Ook wordt er niet langer 1 winkel verkozen tot beste bio winkel, maar zullen er 7 winnaars in 7 categorieën zijn. Winkeliers reageren hier positief op het feit dat iedereen hierdoor even veel kans heeft om te winnen; of je nu een grote of een kleine winkel bent, of je nu een formulewinkel bent of een zelfstandige winkel. Je bepaalt als winkelier zelf waar je in uitblinkt."

Een prachtige groenten- en fruitafdeling, de lekkerste verse broden, een bijzonder kaasassortiment of juist een wijnafdeling om voor om te fietsen. Of medewerkers die garant staan voor het beste advies op het gebied van natuurlijke verzorging of een slager waar je vlees met een goed gevoel koopt. De Bio Winkel Awards kent zeven paradepaardjes waarop winkeliers zich kunnen inschrijven en kunnen strijden voor de 1e, 2e of 3e prijs. Winkeliers kunnen zich aanmelden voor de categorie waar zij het meest trots op zijn. Grootte en type winkel maken daarbij geen verschil.

Steun vanuit de sector
Diverse partners steunen de Bio Winkel Awards om de biobranche onder de aandacht te brengen. Green Organics als hoofdsponsor, daarnaast zijn ook Bakkerij Verbeek, bakkerij Zonnemaire, Nautilus Organics, Bastiaansen kaas, Coenecoop, Holland Pharma, De Groene Weg, Wessanen, het EKO-keurmerk en Bionext verbonden aan het event.

Meld je vóór 1 december aan
Winkeliers kunnen zich tot 1 december aanmelden voor de Bio Winkel Awards. "Om de impact zo groot mogelijk te maken, hopen we dat er veel winkels mee doen. Gezamenlijk genereren we de meeste publiciteit, waardoor we bestaande klanten bevestigen in hun keuze en nieuwe klanten kunnen laten zien waar de branche voor staat. Alle bio speciaalzaken in Nederland, van bakkers tot natuurvoedingswinkels tot boerderijwinkels kunnen zich tot 1 december – in 1 minuut – aanmelden op www.biowinkelawards.nl."

Voor meer informatie: www.biowinkelawards.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Joyce van den Bos (06 20062485) of Yvonne Servaas (06 13710621).

Publicatiedatum: