Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nu ook biologisch geteelde kerststerren

De kerstster - Euphorbia Pulcherrima - is een mooi product om de winkel mee op te fleuren in aanloop naar en tijdens de feestdagen. Odin komt nu met biologisch geteelde kerststerren. De Euphorbia Pulcherrima vindt zijn oorsprong in Mexico, waar hij in het wild groeit. Deze kerststerren zijn op biologische wijze geteeld door het Italiaanse Simonato. Met liefde telen zij al sinds 1910 kruiden en planten.

De karakteristieke rode kleur wordt bepaald door de omringende bladeren van de gele bloem. Veel licht zorgt voor een gezonde groei, maar de prachtige bloei is te danken aan de lange periodes van duisternis in de wintermaanden. De gewoonte om deze plant in de kerstperiode cadeau te geven, is afgeleid van een oude Mexicaanse legende. De legende vertelt het verhaal van Pepita: "Het arme kind Pepita, kon geen cadeau kopen om op kerstnacht aan Christus te geven. Daarom plukte zij enkele onkruiden uit de berm en maakte er een klein boeket van. Het kind was verteld dat een nederig, maar met liefde gegeven cadeau aanvaardbaar was in de ogen van God. In de kerk begon het boeket te bloeien met rode bloemen en de mensen beschouwde dit als een kerstwonder." Vanaf dat moment werd de kerstster in Mexico 'Flores de Noche Buena' genoemd. De hoogte van de plant is 40-45 cm.

Voorintekening uiterlijk 1 december doorgeven aan sales@odin.nl (artikelnummer: 6702).

Uitlevering vanaf 12 december 2019.

Voor meer informatie: www.odin.nl 

Publicatiedatum: