Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tips voor biologische kiemremming aardappel

De aardappeloogst is nog aan de gang. "Over het algemeen zijn er mooie opbrengsten gehaald. Nu is het de uitdaging om de kilogrammen die zijn geoogst ook allemaal weer te verkopen. Het belangrijkste aspect hierin is de bewaring", geeft Erwin Boogaard, biologisch Akkerbouw specialist bij Agrifirm, aan.


 
Indrogen
De kunst is om de aardappelen zo min mogelijk te laten indrogen vanwege gewichtsverlies, maar aan de andere kant het product ook vrij van kiemen te houden. Na het droogproces betekent dit vaak een koude bewaring. Voor de meeste consumptierassen is dit voldoende om de aardappelen voor een lange periode vrij van kiemen te houden.

Aanvullende maatregel
Voor de fritesindustrie mag de aardappel niet kouder worden bewaard dan circa 7 graden. Dit houdt een aanvullende maatregel in als het gaat om een lange bewaring. Een goede mogelijkheid hierin is de toepassing van Biox M. Dit middel kan de aardappelen kiemvrij houden en is op basis van een etherische olie uit de groene munt. Via een vernevelingsapparaat brengt de boer Biox M in de bewaarruimte. Agrifirm kan dit in loonwerk verzorgen.

Neem voor advies contact op met de specialist van Agrifirm of bel de Klantenservice, T 088 488 12 10.

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum: