Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Heerlijke gerechten met eetbare bio-bollen en -bloemen"

Het boek Eet Smakelijke Tulp is uit

"We zijn gewend aan de smaak van uien en knoflookbolletjes in de keuken, maar kennen we ook de smaak van de biologische tulpenbol? We kennen de tulp als sierbloem, samen met molens en kaas het handelsmerk van Holland. Wij kennen hem als waardevol beleggingsproduct en dankbaar onderwerp in de kunst. En nu ook weer als lekker eten. De tulp was al een delicatesse in de Romeinse tijd, maar is daarna geleidelijk uit de keuken verdwenen. Nu keert hij weer terug, dankzij de trend naar meer plantaardige producten". Aan het woord is Johanna Huiberts, auteur van het boek Eet Smakelijke Tulp.

Vooraanstaande restaurants hebben hem al op de kaart staan. En misschien wel het allerbelangrijkste: het is een schat van eigen biologische bodem.

  • Eigentijds vormgegeven gebonden boek, full colour gedrukt
  • 72 pagina's op een formaat van 21 x 21 cm
  • 36 tulpenrecepten (broodje tulp, hoofdgerechten, tussendoortjes, desserts, bollensoep, zoete bollen, bollensaus, cannelloni, e.a.
  • informatie over de eetbare tulpenbol, de biologische teelt, de voedingswaarde, de tulp als delicatesse in de Romeinse tijd en meer
  • waar zijn biologische tulpenbollen te koop
  • het boek is rijk geïllustreerd

"Het kookboek is voor iedereen die van tulpen houdt en zich wil laten verrassen door de tulp als heerlijk en gezond eten", aldus Johanna.

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Huiberts Biologische Bloembollen en Natuur en Milieu Federatie Noord.

Meer over het boek
Johanna Huiberts-van den Berg (receptuur en fotografie) en Reineke van Tol (teksten).

ISBN 978 94 91549 977
consumentenprijs € 18,50

Voor meer informatie:

Johanna Huiberts
Ruigeweg 39
1752 HB Sint Maartensbrug
info@eetsmakelijketulp.nl  
www.eetsmakelijketulp.nl 

Publicatiedatum: