Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De rest van de bonen naar een veehouder?

Uit nood ingelaste zelfplukweek bio-sperziebonenteler loopt storm

Vorige week publiceerde Biojournaal dit artikel over bio-teler De Olde uit Emmeloord die zijn sperziebonen niet machinaal kon oogsten. Daarom besloot hij via Facebook mensen uit te nodigen om zelf te komen oogsten. De zelfplukweek is vanwege het feit dat deze midden in de herfstvakantie valt, uitgegroeid tot een attractie van jong tot oud. Ook Nieuwe Oogst-redacteur René Eijsink bracht een bezoek aan de teler en maakte een reportage.

Op het drijfnatte perceel van De Olde staan her en der mensen de bonen te oogsten. "Ik denk dat hier een week geleden nog zo'n 8,5 ton sperziebonen stond. Er zijn al flink wat emmers van het land gehaald. Wij hadden nooit gedacht dat onze oproep via Facebook zou zorgen voor zo'n enorme toestroom van mensen", aldus Klaas Meine, die zich overigens afvraagt of er wellicht een veehouder is die belang heeft bij de rest van de bonen.

Bron: Nieuwe Oogst