Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-teler geeft bonen weg nu machinaal oogsten niet lukt

Tholen - Door de hevige regen van de afgelopen periode kunnen de sperziebonen van biologische teler De Olde uit Emmeloord niet machinaal geoogst worden. De teler ziet het product liever bij de consument terechtkomen dan dat het doodgaat op het land. Daarom krijgen belangstellenden deze week de gelegenheid om zelf bonen te komen plukken. "We zijn met wat vrienden gaan brainstormen en kwamen al snel op dit idee. Het bericht 'biologische bonen voor de liefhebber' is al bijna 1000 keer gedeeld op facebook, terwijl het er nog maar sinds gisterenochtend op staat", vertelde Klaas Meine donderdagmiddag.

Hij geeft aan dat de eerste plukkers zich al snel gemeld hebben op het land aan de Espelerweg. "We krijgen reacties uit het hele land en de eerste plukkers zijn al langs geweest. Moeders vinden het bijvoorbeeld leuk om de kinderen te laten zien hoe het allemaal in zijn werk gaat." Per emmer die ze zelf plukken, vraagt de teler een gift. De richtprijs hiervoor is 5 euro, maar het is aan de plukker zelf wat hij er voor wil en kan geven. Voor mensen waarvoor dit bedrag te hoog is, stellen Klaas Meine en Sandra de bonen gratis beschikbaar.

Klaas Meine: "Na een teelt met doperwten kwam deze sperziebonenteelt achteraan. Om weer met een schoon zaaibed te kunnen beginnen, heb ik de eerste teeltresten onder moeten ploegen. De vele regenval in combinatie met de losse grond, maakt de bodem meteen erg drassig. Daardoor was machinaal oogsten helaas echt geen optie meer."

Op facebook staat de volgende toelichting:

Als je komt plukken:

  • Stuur dan een whatsapp bericht naar Klaas Meine de Olde – tel. 06 2903 1740. Hij voorziet je van informatie waar je het land op kan.
  • Neem je eigen emmers en laarzen mee.
  • Je kan komen plukken vanaf vandaag tot zaterdag 26 oktober bij daglicht (niet op zondag) nadat je contact hebt gezocht met Klaas Meine.

Hartelijke groet, Klaas Meine & Sandra de Olde, Emmeloord. Omdat we ons product liever bij jou in de vriezer hebben, dan dat het dood gaat op het land...

Voor meer informatie: deolde@ikwilookzonnebloemen.nl, www.ikwilookzonnebloemen.nl