Biobedrijf levert niet meer aan de groothandel vanwege foodwaste

In de herfst van 2017 bleef Biohof Küttigkofen in het Zwitserse Solothurn met 23 ton eetbare aardappelen zitten. Vanwege aantasting door draadworm wees de afnemer de knollen af. Daarop besloten Matthias en Claudia Zimmermann voor een verandering van koers, meldt de Solothurner Zeitung.

Van 50 ton naar vijf
Voortaan zet het biobedrijf in op de directe verkoop in de eigen boerderijwinkel. Ze telen ook niet meer op grote schaal, maar enkel zoveel als ze zelf kunnen verkopen. Vroeger teelden Matthias en Claudia 50 ton aardappelen, tegenwoordig nog 5 ton. Zo kunnen ze een veel groter deel van de oogst verkopen. Want de klanten in de boerderijwinkel zouden zich niet aan kleine gebreken of bijzondere vormen storen. Naast de winkel levert het bedrijf nog aan enkele instellingen en restaurants. Deze handel is echter beperkt. "De mensen moeten zien hoe wij onze dieren houden en waar de producten vandaan komen", verklaarde het stel tegenover de krant.

Grote keuze in boerderijwinkel
De twee kunnen het alleen zonder de groothandel af omdat ze een groot palet aan producten telen: groenten en fruit, graan en linzen, eigen meel en vlees van weiderunderen en scharrelvarkens. Zo kunnen ze in hun boerderijwinkel een groot aanbod aanbieden.

Bron: Bauernzeitung.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven