Sandra Rydams van Biopunt Lijsterbes

"Dit geitenijs doet qua smaak ook niet meteen denken aan geitenmelk"

Sandra Rydams van Biopunt Lijsterbes volgt de weg van een biologisch geitenijsje. Welke stappen legt het af voor het in haar biowinkel belandt? Elke schakel in de keten krijgt een gezicht: Chris en Jeroen die het ijs vervoeren, ijsjesbereider Peter en zijn pure ingrediënten en bioboer Renaat die elke dag de verse geitenmelk levert.

Het seizoen van de ijsjes is eigenlijk voorbij, maar waarom eigenlijk? Nu het wat kouder wordt kan een ijsje nóg meer deugd doen. Het koude ijs laat zich prima combineren met warme appeltaart of pannenkoeken. Sandra: “Als ik dit ijs laat proeven, zeg ik vaak pas achteraf dat het op basis van geitenmelk is. Veel mensen zijn dan aangenaam verrast. Dit geitenijs doet qua smaak ook niet meteen denken aan geitenmelk, het smaakt eerder verfijnd. Omdat ik een klein diepvriesaanbod heb, ben ik heel selectief over welke ijsjes ik in mijn aanbod opneem. Ik meen te weten dat de geitenmelk voor dit ijs afkomstig is van ’t Reigershof. Dat maakt het plaatje volledig, want we bieden ook heel wat van hun kazen aan.” 

Klik hier om verder te lezen

Bron: Bio mijn natuur


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven