Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor project 'Onderweg op eigen groen gas'

Suiker Unie wint FNLI-award 2019

Suiker Unie heeft 10 oktober de FNLI-award 2019 gewonnen. De Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie heeft deze prijs voor het eerst uitgereikt aan personen of teams die zich op bewonderenswaardige wijze inzetten om vernieuwende initiatieven of projecten naar een hoger niveau te brengen. Met de prijs is Suiker Unie 'Frontrunner van de levensmiddelenindustrie'.

Suiker Unie heeft gewonnen met het project 'Onderweg op eigen groen gas'. Hierin is gestart met bulkwagens met gasmotor in plaats van een dieselmotor. Deze gasmotoren zijn sinds kort technisch in staat om zware vrachtwagens te trekken. Suiker Unie, met een productie van 25 miljoen m3 per jaar de grootste groen-gasproducent van Nederland, heeft inmiddels vijf bulkwagens die 100% op eigen biogas rijden. De CO2-uitstoot van deze bulkvrachtwagen is 90% lager. Dit komt neer op 160 ton CO2 per vrachtwagen per jaar. Daarnaast wordt, in vergelijking met een Euro 6 dieselmotor, 75% tot 90% minder aan fijnstof en stikstofoxiden uitgestoten.

Ad Jansen, stafmedewerker logistiek, is de motor achter 'Onderweg op eigen groen gas'. Daarin is hij voortdurend op zoek naar verbeterpunten om het transport van suiker zo veilig en duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Suiker Unie was samen met Euroma en Lipton (Unilever) genomineerd voor de FNLI-award. De deelnemers aan de FNLI-jaarbijeenkomst 10 oktober in Amersfoort kozen vervolgens Suiker Unie tot winnaar.

Voor meer informatie: www.suikerunie.nl 

Publicatiedatum: