Daphne Houbé van Ekoplaza Winterswijk over Too Good too Go:

"We hoeven minder voedsel weg te gooien"

Biologische supermarkt Ekoplaza is sinds augustus aangesloten bij de app Too Good too Go: een app die in meerdere landen gebruikt wordt met het doel voedselverspilling tegen te gaan. Via de app bieden zij producten aan in een zogenaamde Magic Box.

De Magic Box bevat producten die Ekoplaza normaal gesproken aan het eind van de dag weg zou gooien. "Wat er in de Magic Box zit, is altijd een verrassing", vertelt Daphne Houbé, mede-eigenaresse van Ekoplaza. "Dat kan brood zijn, maar ook fruit en groente of verpakte levensmiddelen. Wij bieden elke dag via de app twee boxen aan die een verkoopwaarde hebben van ongeveer € 12,-. De koper betaalt er € 3,99 voor."

Sinds de start in augustus zijn de boxen elke dag uitverkocht geweest, vertelt Houbé: "Klanten vinden het een leuke manier eens andere producten te proberen, het is goed voor de portemonnee en een bewuste manier van omgaan met voedsel. Het voordeel voor ons is dat we minder voedsel weg hoeven te gooien of geven. Ik hoop dat meer ondernemers in Winterswijk gaan volgen."

Wie als consument mee wil doen met Too Good to Go moet de app downloaden in de Appstore of Google Play. De Magic Boxen moeten een half uur voor sluitingstijd afgehaald worden. "Heel soms zetten we er een extra box om 17:15 uur op", aldus Houbé. "Het is dus raadzaam tegen die tijd nog eens te kijken." 

Bron: Achterhoek Nieuws


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven