Riso Scotti: al 5 generaties rijstverwerking

Ercole Scotti richtte in 1860 Riso Scotti op. Ze zijn gevestigd in de buurt van Pavia, zo’n 40 km ten zuiden van Milaan. Het gebied tussen Milaan en Pavia is één van de belangrijkste Italiaanse rijstteeltgebieden. In het begin was het een agrarisch bedrijf dat rauwe rijst van lokale boeren verwerkte om te kunnen verkopen op de graanmarkt. In die tijd was landbouw een van de belangrijkste inkomsten van de bevolking.

Van generatie op generatie werd, en wordt nog steeds, het bedrijf door de familie Scotti gerund. Het bedrijf groeide mee met de tijd. Ze werden groter en het assortiment breidde uit met rijstproducten als rijstdrank om aan de groeiende behoefte van plantaardige producten te voorzien.  

De huidige directeur, Angelo Dario Scotti,  vertegenwoordigt de vijfde generatie Riso Scotti-familie. Riso Scotti wordt vandaag de dag beschouwd als de Italiaanse leider in biologische rijst en rijstproducten. Gezien de rijke historie mag het bedrijf zich met recht een rijstspecialist noemen.

Bron: Odin


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven