Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Provincie Noord-Holland wil meer bekendheid voor bio-bloembollen

De provincie Noord-Holland wil dat de populariteit van biologische bloembollen toeneemt. Daarom heeft de provincie eenmalig een subsidie verleend aan Huiberts bloembollen in Sint Maartensvlotbrug. Met de subsidie gaat het bedrijf de marketing van de biologische bol versterken.

De teelt van biologische bloembollen heeft een groot milieuvoordeel en er is aangetoond dat de vogelstand op biologische percelen is gestegen. Consumenten weten nog onvoldoende van de positieve impact van de teelt op de waterkwaliteit, bodemweerbaarheid en biodiversiteit. Slechts een deel van de biologisch geteelde bollen in Noord-Holland wordt aan de consument verkocht tegen een meerprijs. Daarnaast lukt het de telers vaak niet om hun product goed in de markt te zetten.

Verhaal vertellen
Gedeputeerde landbouw, Jack van der Hoek: “Als duurzame biologische bollen niet verkocht worden, dan blijft ook de prikkel uit voor andere bollentelers om duurzame maatregelen te nemen of om te schakelen naar biologisch. Het kost dan alleen geld en levert de ondernemer niets op. Daarom ondersteunen wij graag ondernemers die het verhaal over dit biologische product vertellen.” 

Afzetmarkt verbeteren
De provincie verleent de subsidie van 20.000 euro om de afzetmarkt van biologische bollen uit Noord-Holland te verbeteren. Met het geld zal het bedrijf de marketing van biologische bloembollen versterken door in te zetten op een nieuw concept ‘bol op pot’. Ook wil het bedrijf andere telers in de provincie motiveren om biologische bloembollen te gaan telen.

Bron: Provincie Noord-Holland

Publicatiedatum: