Spanje Europees leider in biologische groente- en fruitteelt

Volgens het sectorale rapport voor de Spaanse economie, uitgegeven door de Spaanse Exportkredietverzekeringsmaatschappij (CESCE), is Spanje Europees leider in de biologische teelt en is het land op wereldniveau nummer vijf in de teelt van biologische groenten en fruit.

Het rapport stelt dat het biologische areaal in 2018 met 3,1% groeide ten opzichte van het jaar daarvoor, neerkomend op 2,1 mln hectare: 9% van de gebruikte landbouwgrond van het land.

Deze gegevens passen binnen de context van de groei van bioproducten. Volgens cijfer van Kantar Worldpanel groeiden biologische producten in 2018 met 19% in waarde, waren ze aanwezig in zes op de tien huishoudens en herhaalde 71% van de consumenten de aankoop van deze producten.

De vraag naar deze producten leidde zelfs tot het ontstaan van de eerste biologische internationale vakbeurzen in Spanje: de Organic Food Iberia en de Eco Living Iberia, die afgelopen juni in Madrid plaatsvonden.

Binnen Spanje is Andalusië de leidende regio in de biologische teelt, met 46,7% van het totale biologische areaal. Daarna volgen Castilië-La Mancha, met 17,8%, en Catalonië, met 9,6% van het totaal.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven