Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De goedkopere niet-duurzame keuze is op elke straathoek te krijgen"

Duurzame online plantenverkoper gaat staken

Duurzame online plantenverkoper Sprinklr staakt voor het klimaat door op vrijdag 27 september de webshop www.sprinklr.co te sluiten. Bezoekers van de website worden die dag naar een blog geleid waarin het bedrijf uitlegt waarom Sprinklr staakt. "De overheid moet radicaal ingrijpen."

De politiek moet ingrijpen en het niet aan de burger laten.
Lang werd gezegd dat consumenten voor verduurzaming zouden zorgen, betoogt Sprinklr in de blog die al te lezen is. Maar beslissingen die de overheid maakt, hebben zoveel meer impact dan een burger die kan kiezen tussen koemelk of havermelk. Uit de blog: "Bij tuinplanten is de milieubewuste keuze duur en lastig en de niet-duurzame keuze goedkoper en op elke straathoek te krijgen. Da's niet oké. Politiek, doe er wat aan!"

Sierteeltsector radicaal anders
Bosje bloemen, bolchrysanten, tuinplanten, tulpenbollen, kamerplanten: het zijn geen eerste levensbehoeften, het is allemaal voor de leuk. En wat voor de leuk gemaakt wordt, zou toch de wereld niet moeten schaden, zegt Sprinklr. Zouden mensen nog van bloemen houden als ze weten dan die rozen die ze slechts een weekje op tafel hebben staan overgevlogen zijn uit Afrika? We weten dat nu al heel veel mensen lijden onder de klimaatcrisis door honger, droogte, overstroming en orkanen. We weten dat al dat heen en weer vliegen voor nog veel meer menselijk lijden gaat zorgen. Willen we dan echt per se dat bosje rozen uit Afrika op tafel? 

Over Sprinklr
Sprinklr startte in 2015 en is een webshop voor duurzame planten. De bollen en tuinplanten van Sprinklr zijn biologisch, de kamerplanten zijn zo duurzaam mogelijk gekweekt. Kamerplanten worden nauwelijks biologisch gekweekt. Sprinklr heeft onder andere als missie om de sierteeltsector een schop onder de kont te geven. Dit jaar maakte Sprinklr de biologische tuinplanten van zeven verschillende kwekers online beschikbaar. Sprinklr investeerde flink om dat logistiek mogelijk te maken.

Voor meer informatie: www.sprinklr.co 

Publicatiedatum: