Vegetarische bieterbal gemaakt van biologisch-dynamisch geteelde bieten

Jonathan Karpathios heeft de Bieterbal geïntroduceerd. Hij bedacht deze vegetarische snack in 2015 en won het jaar daarna de Karel de Vos Duurzaamheid Award tijdens de Horecava voor de meest duurzame en gastvrije innovatie. De biologisch-dynamisch geproduceerde bieten hiervoor neemt hij af bij Van den Dries.

Nadat Karpathios als chef-kok had gewerkt bij sterrenrestaurants, legde hij zich in zijn restaurant Vork & Mes in Hoofddorp toe op het tegengaan van voedselverspilling, minder vlees en meer groenten eten en biologisch geproduceerde ingrediënten. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen kwekerij en zet hij zich in voor gezonde catering in bedrijven.

Klik hier om verder te lezen

Bron: Nieuwe Oogst


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven