Meesterbakker Hendrik Durnez:

"Ik ben vooral bio-bakker geworden vanuit een diep respect voor het milieu"

Bio-brood kan tegenwoordig overal worden gekocht. Het is een erg puur product dat zijn smaak en kwaliteit vooral haalt uit biologische granen. Ook de gist of desem en de factor tijd spelen een grote rol. Meesterbakker Hendrik Durnez laat zien hoe ze bij bio-bakkerij De Trog het lekkerste bio-brood maken.

Meesterbakker Hendrik Durnez © Alles over bio  

Een goed bio-brood staat of valt natuurlijk met de kwaliteit van zijn ingrediënten. De bio-bakker gebruikt uiteraard bio-bloem van biologisch geteelde tarwe. "Onze bloem wordt bij voorkeur vermalen bij onze huismolenaar op traag draaiende molenstenen, wat verhitting voorkomt. Deze manier van malen bewaart veel meer minerale bestanddelen van het graan. Ook de kiem en de vitamine E blijven bewaard. Dat alles geeft een specifieke smaak aan het brood", licht Durnez toe.

Klik hier om verder te lezen

Bron: Alles over bio

 


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven