Vleesconsumptie in Nederland gedaald met 9%. Of toch niet?

De NOS meldde woensdag 14 augustus dat de vleesconsumptie in Nederland is gedaald met 9%, terwijl vorig jaar Wakker Dier en de WUR nog meldden dat de Nederlandse vleesconsumptie al twee jaar niet meer daalde. Ondertussen zou de verkoop van vleesvervangers met 51% zijn gestegen.

In zowel de slagerswereld als die van de vleesvervangende industrie wordt druk gespeculeerd: waar zijn die cijfers op gebaseerd?

Een algehele daling van de vleesconsumptie met 9% na een periode van stabilisatie volgend op een daling is immers een opmerkelijk verschijnsel dat verklaring en toelichting behoeft. Foodlog deed daarom navraag bij bedrijven, die aan hun verkoopcijfers kunnen zien hoe hun markt zich ontwikkelt.

Klik hier om verder te lezen

Bron: Foodlog


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven