Marijke van der Wekke, Zorgtuinderij StadsAkkers:

"Belangrijker nog is dat mensen de waarde van biologisch tuinieren nog meer inzien"

In aanloop naar de Green Weeks begin oktober zijn de 5 Apeldoornse energieregisseurs onlangs gestart met 'De Groene Estafette'. Wekelijks krijgt een inwoner van Apeldoorn die het 'echt verdient' het groene estafette stokje digitaal uitgereikt. Deze week is het stokje voor Marijke van der Wekke.

"Wij zijn Zorgtuinderij StadsAkkers, een biologische tuinderij achterin Park Zuidbroek. In onze tuinderij werken Norbert Keizer, de zorgmanager en David Koning, de biologische tuinder. Daarnaast werken er ongeveer 90 vrijwilligers. We zijn blij met iedereen want tuinieren is namelijk arbeidsintensief. Als vrijwilligers dragen we daar allemaal aan bij. Allemaal leren we van elkaar en werken met plezier bij StadsAkkers."

"In Apeldoorn en omgeving zijn inmiddels al meerdere plekken waar biologisch wordt gewerkt. Naast de StadsAkkers zijn er de Pluktuin, de Raatakkers, de Zonnegaard en de Hooge Kamp. Het zou mooi zijn als nog meer tuinders en boeren dit voorbeeld volgen. Belangrijker nog is dat mensen de waarde van biologisch tuinieren nog meer inzien en dat ook willen betalen."

Klik hier om verder te lezen

Bron: Apeldoorn direct


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven