Twee biologische bedrijven ontvangen SDGP-subsidie voor verdere duurzame groei

Het Indonesische bedrijf Aliet Green en het Filipijnse bedrijf TreeLife, beiden leveranciers van biologische producten, hebben de SDGP-subsidie ontvangen.

Aliet Green exporteert hoogwaardige kokossuikerproducten naar de EU. TreeLife produceert onder meer bananenchips voor de Europese markt.

Verbetering van inkomens, productiviteit en klimaatbestendigheid
Aliet Green besteedt de SDGP-subsidie aan een project voor de verbetering van de inkomens, de productiviteit en de klimaatbestendigheid van meer dan 2.000 boeren (waarvan 60% vrouw is) in het Indonesische district Kulon Progo.

Het CBI (Centrum tot Bevordering van de Import uit ontwikkelingslanden) heeft Aliet Green advies gegeven voor het exporteren van hun kokossuikerproducten naar de EU. Hierdoor kon het bedrijf verbeteringen doorvoeren voor de gezondheid en veiligheid van de werknemers. De meesten van hen zijn vrouw.

Verbetering van levensomstandigheden van duizenden boeren
De SDGP-subsidie van Treelife gaat naar een project voor herstel van het levensonderhoud van meer dan 12.000 boerenhuishoudens in de Filipijnse provincie Cotabato. Voor hun levensonderhoud zijn zij voornamelijk afhankelijk van landbouw.

TreeLife is gevestigd in het zuiden van de Filipijnen en heeft zowel eigen plantages als contracten met meer dan 8.000 kleine boeren. Met het CBI-programma kon het bedrijf de export exponentieel verhogen. Met productinnovaties (kokoswijn) speelden zij in op de toenemende vraag naar biologische kokosproducten van hoge kwaliteit.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven