Corné van Dooren, Voedingscentrum:

"Lastige afweging of het beter is om biologisch vlees te kopen"

Op de vraag of het beter is voor het klimaat om biologisch vlees te kopen is geen eenduidig antwoord op, stelt Corné van Dooren van het Voedingscentrum. "Biologische producten hebben een hogere impact op de milieubelasting, broeikasgassen en landgebruik omdat de opbrengsten lager zijn en de dieren langer leven. Het scoort wel beter op dierenwelzijn, natuurbehoud en het gebruik van minder bestrijdingsmiddelen. Het is een lastige afweging."

Volgens Harry Aiking, biochemicus moet de focus moet liggen op consuminderen. "Vooral op het gebied van dierlijke eiwitten: daar eten we veel te veel van. We moeten terug naar een soberder dieet of we dat nou leuk vinden of niet."

Klik hier om verder te lezen

Bron: de Volkskrant


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven