Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22 oktober in Bristol

Organic Matters: de eerste Britse tuinbouwconferentie van telers voor telers

Organic Growers Alliance introduceert Organic Matters, de eerste Britse tuinbouwconferentie die door telers georganiseerd wordt voor telers. De conferentie staat bijna geheel in het teken van innovaties en techniek in de Britse bio en duurzame tuinbouw. Daarmee vult Organic Matters een gat. Zowel ervaren als nieuwe telers zijn uitgenodigd om mee te doen aan deze conferentie waar telers contacten kunnen leggen, nieuwe ideeën kunnen uitwisselen en op de hoogte gebracht worden van nieuwe technieken. 

De conferentie wordt georganiseerd op 22 oktober in het Trinity Centre in Bristol. Organic Matters heeft een dagvol programma met 8 technische sessies van 90 minuten. Toonaangevende telers en onderzoekers zullen onderwerpen behandelen als 'Bodem en Plant Analyse Technieken' en 'Planten voor en het introduceren van gunstige Insecten'.

Er zijn beperkte mogelijkheden voor bio en duurzame telers om bij elkaar te komen. Organic Matters heeft als doel deze ruimte te creëren voor een eerlijke prijs en op een tijdstip dat de tuinbouwkalender een gaatje openlaat. 

Organic Growers Alliance (OGA) staat aan het roer van deze conferentie. OGA is een organisatie voor Britse telers. Ze wordt voorgezeten door een groep vrijwillige directeuren die vonden dat er een behoefte bestond aan een conferentie omtrent de technische zijde van de tuinbouw om de sector te helpen z'n kennis te verbreden en om leden de gelegenheid te bieden elkaar te kunnen ontmoeten.

Kate Collyns van OGA: "We willen geavanceerde technieken in onze sector laten zien en onderwerpen onderzoeken die niet in de spotlights staan, maar die wel van belang voor telers zijn. We hebben een sessie 'Opschalen van non digitale teelt' van Jake Eldridge van Oxton Organics en ook 'Houtsnippers en bodemgezondheid' van Iain Tolhurst van Tolhurst Organics."

Dagkaarten voor Organic Matters zijn nu te koop voor € 37 - 48 plus reserveringskosten (leden/niet leden) die goed zijn voor 8 sessies van 90 minuten, industriële kramen, netwerkmogelijkheden met 150 afgevaardigden en een drankje. Er zal een bio-lunch ter plaatse aangeboden worden voor een betaalbare prijs (niet bij de entreeprijs inbegrepen). OGA organiseert een avondontmoeting en een bezoek aan Sims Hill Shared Harvest op de woensdagochtend na de conferentie.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: