Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Capaciteitsuitbreiding bij Kühltransporte Joachim Jacobs

"Steeds meer aanvraag voor het transport van bio-producten"

In Noord-Duitsland is het bedrijf 'Kühltransporte Joachim Jacobs' al jaren actief in het verstransport. Het in 1992 opgerichte bedrijf betrok afgelopen jaar een nieuwe vestiging op het industrieterrein van Kaltenkirchen en kijkt nu met een uitgebreide capaciteit van circa 8.000 vierkante meter vol vertrouwen naar de toekomst. De volgende stap is de komst van een nieuwe directeur per 1 januari 2020.

Eind dit jaar zal Joachim Jacobs op de leeftijd van 70 met pensioen gaan en de bedrijfsleiding overdragen aan Max-Wilhelm Saara. De opvolger ziet de toekomst van het bedrijf positief tegemoet: "Op de huidige vestiging hebben we voldoende mogelijkheden om onze activiteiten voldoende uit te kunnen breiden. We beschikken reeds over extra dienstverleningen zoals een overslaghal voor diepvriesproducten en een vrachtwagenwasinstallatie“, aldus Max-Wilhelm.


Bio-transport als ontwikkelingsgebied
Het traditionele bedrijf Jacobs is al sinds vele jaren binnen het verstransport actief: vanwege de nabijheid van de groothandelsmarkten in Bremen, Hannover en vooral Hamburg maken ook groenten en fruit een wezenlijk deel van de omzet uit. Naturkost Grell, één van de grootste bio-leveranciers in Noord-Duitsland, is sinds 2000 een jarenlange partner. "We zijn bij het transport van bio-producten weliswaar niet de enige speler op de markt, maar de markt is echter niet rijkelijk van aanbieders op dit gebied voorzien. We krijgen ook naast onze hoofdklanten steeds meer aanvragen van bio-leveranciers. Daarom zien we deze klantenkring ook als interessant ontwikkelingsgebied voor ons bedrijf“, aldus Max-Wilhelm.

Filegevaar vrachtwagentol
Maar ook bij Joachim Jacobs zijn de actuele uitdagingen binnen de transportsector te merken. Een dagelijks thema is het filegevaar, voornamelijk op de A7 evenals in het stadsverkeer in Hamburg: "In Hamburg rijden we waar mogelijk tot uiterlijk 4.00 uur weg. Het wordt echter steeds moeilijker met de aanlevering, aangezien veel klanten verse producten willen presenteren, en daarom pas tussen 6.00 en 7.00 uur beleverd willen worden. Ook de tolregeling wordt steeds gecompliceerder voor ons en voor de klanten. Natuurlijk hebben we belang bij duurzame energie voor onze voertuigen, zodat we tolvrij kunnen rijden. Maar een oplossing op de lange termijn zie ik echter tot nu toe nog niet.“


Een blik op de wasinstallatie voor vrachtwagens

Gebrek aan chauffeurs
Een laatste maar zorgwekkende kwestie op het gebied van transport is het continue gebrek aan chauffeurs. Joachim Jacobs heeft momenteel circa veertig chauffeurs in dienst, waarvan een aanzienlijk deel uit Oost-Europa en derde landen komt. "We communiceren op gelijk level met ons personeel en proberen hen met goede verzekeringen tegemoet te komen. Dat weet men heel duidelijk te waarderen“, zegt Max-Wilhelm afsluitend. 

Voor meer informatie:
Kühltransporte Joachim Jacobs GmbH & Co. KG
GF: Joachim Jacobs & Max-Wilhelm Saara
Werner-von-Siemens-Str. 23
24568 Kaltenkirchen
Telefoon: 04191 - 957410
Telefax: 04191 - 957412
E-mail: [email protected] 
www.kuehltransporte-jacobs.de 

Publicatiedatum: