Distributiecentrum in Marum wordt flink vergroot

Unieke memberfunding voor uitbreiding groothandelsassortiment Odin

Biologische foodcoop Odin breidt het assortiment droogwaren en non-food uit met ongeveer 1.000 producten. De reden hiervoor is de toenemende vraag van groothandelsklanten naar nog meer bekende biologische merkproducten. Om plaats te bieden aan het nieuwe assortiment breidt Odin het distributiecentrum in Marum (Groningen) uit met 1.500 m2. De eerste nieuwe producten worden in augustus uitgeleverd.

De uitbreiding van het assortiment vraagt een flinke extra voorraadfinanciering. Odin vraagt haar 8.900 leden om tijdens de opstartfase een deel van de voorraad mee te financieren via een kortlopend voorraadfonds. Leden kunnen € 1.000 of een veelvoud daarvan inbrengen in het fonds. Na een looptijd van 1 jaar wordt de inleg met 4% rente uitbetaald.

“Memberfunding van zakelijke activiteiten past helemaal bij onze filosofie”, zegt Merle Koomans van den Dries (directeur Odin). “Het maakt ons minder afhankelijk van banken en onze leden krijgen een eerlijk en ecologisch rendement.”

Ledenfinanciering behoort duidelijk tot het Odin foodcoop-model. Zo bevat het langlopende Odin Voorraadfonds op dit moment € 1.300.000. Het fonds voor de fusie met De Nieuwe Band heeft € 330.000 opgebracht. De inschrijving daarvoor is inmiddels gesloten. Odin zet ook andere alternatieve financieringsvormen in om haar bedrijfsvoering te financieren, zoals een puntensysteem en participaties.

Meer informatie en inschrijven en inschrijven via Odin.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven