Huancavelica wordt eerste biologische regio van Peru

De Peruaanse regio Huancavelica, gelegen in de Andes, zal de eerste biologische regio van Peru worden. Dit is te danken aan de steun van de Peruaanse Commissie ter Bevordering van Export en Toerisme, Promperú, en de ondertekening in april jongstleden van een kaderovereenkomst voor interinstitutionele samenwerking tussen de regionale regering en de Associatie van Exporteurs (Adex).

Vanaf de ondertekening van de overeenkomst werd er een plan in werking gesteld voor de verbetering van de teelt in de regio, de modernisering van de irrigatie, de training van telers, het stimuleren van samenwerking en het bevorderen van biologische certificering. Op deze manier heeft de landbouwsector van Huancavelica zijn exportaanbod kunnen aanpassen en positioneren. De belangrijkste exportproducen die in deze regio worden geteeld zijn avocado, physalis, yacón, granadilla, cherimoya, inheemse aardappel, quinoa, maïs en tarwi.

Dankzij deze overeenkomst kunnen inspanningen, capaciteiten en vaardigheden gecombineerd worden om de productieve en economische ontwikkeling van de regio, gericht op innovatie, te bevorderen. Ook de consolidatie van de export, het aantrekken van investeringen en de verbetering van de connectiviteit zijn belangrijke doelstellingen voor Huancavelica.

De biologische producten van de regio zullen onder hun nieuwe certificering deelnemen aan de Expo Perú Los Andes 2020, die georganiseerd wordt door de regionale regeringen van Huancavelica, Apurímac, Ayacucho, Ica en Junín.

Bron: andina.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven