Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Aanmelden kan nog tot 1 augustus

"Grootte of type winkel niet bepalend bij Bio Winkel Awards"

Tholen - Aanmelden voor de Bio Winkel Awards kan nog tot 1 augustus. Dit is een compleet vernieuwde verkiezing voor biologische speciaalzaken. De 'Bio Winkel Awards' kent zeven categorie├źn waarop winkeliers zich kunnen inschrijven om te strijden voor de 1e, 2e of 3e prijs: brood, groente & fruit, kaas, wijn, drogisterij en vlees. De Bio Winkel Awards zijn een initiatief van de Biowinkelvereniging. Deze vereniging voelde de noodzaak om de verkiezing door te ontwikkelen. "Hiermee kunnen we laten zien waar we als bio-branche het verschil maken. We hopen dat zeker 100 winkels zich aan zullen melden. Dit kan in 1 minuut op www.biowinkelawards.nl", aldus Joyce van den Bos van de Biowinkelvereniging.

Diverse partners steunen de Bio Winkel Awards. Green Organics is hoofdsponsor. Jan Groen, directeur van Green Organics, geeft aan dat ze dit initiatief maar wat graag ondersteunen. "Deze awards zijn een mooie manier om de biologische sector breder onder de aandacht te krijgen. Wij wilden er als hoofdsponsor voor zorgen dat de funding goed geregeld zou zijn. Van daaruit konden de initiatiefnemers verder gaan bouwen naar deze compleet vernieuwde verkiezing."

Jan is tevreden over de nieuwe opzet. "De grootte of het type winkel is niet langer een bepalende factor. Doordat er prijzen worden uitgereikt in zeven verschillende categorie├źn maakt iedereen evenveel kans om te winnen. We hebben in Nederland een heel aantal biologische winkels. Naast gespecialiseerde natuurvoedingswinkels zijn er ook prachtige biologische bakkers en slagers. Wij vinden het dan ook heel erg leuk dat ook deze winkels meedoen met de Awards. Zij kunnen allemaal meedingen naar 'de beste biologische bakker' of 'de beste biologische slager'. Ook is het in mijn ogen goed dat de awards door de Biowinkelvereniging georganiseerd worden en dat de prijsuitreiking tijdens de algemene ledenvergadering op 26 november zal plaatsvinden. Daarmee ligt de aandacht volledig op dit heuglijke moment."  

Hij benadrukt dat Green Organics inzet op ketenverbinding. "Wij leveren AGF-producten van de boer rechtstreeks aan de winkelvloer. Daarom is het voor ons belangrijk om ook onze telers aan deze verkiezing te verbinden. Verschillende telers zullen bij de prijsuitreiking aanwezig zijn en na afloop op de winkelvloer verschijnen in de winnende biologische speciaalzaken."

Voor meer informatie: www.biowinkelawards.nl of neem contact op met Joyce van den Bos (06 20062485) en Jan Groen (06 53201760).