Argentinië: Biologische teelt zoete aardappelen in Entre Ríos

Een groep telers van zoete aardappelen in San Pedro in de Argentijnse provincie Entre Ríos verbouwt zijn producten op biologische wijze in het kader van een strategisch commercieel project van de lokale telerscoöperatie. De biologische zoete aardappelen van de variëteiten Beauregard, Morada, INTA (Nationaal Instituut voor Landbouwtechnologie) en boni INTA worden afgezet onder het merk Ipomea, in netten van twee kg met daarop de naam van het project. Het areaal in San Pedro bedraagt jaarlijks zo'n 2.000 hectare.

Dit gegeven heeft de interesse gewekt van telers vanuit Concordia. Vergezeld door professionals van het lokale INTA, reisden zij naar San Pedro om meer te weten te komen over dit type teelt.

INTA Concordia helpt telers van zoete aardappel uit de regio, die hebben aangegeven dat de afzet een van hun grootste problemen is. Alle oogst wordt namelijk bestemd voor de groentenzaken in de stad, zodat alle telers op dezelfde markt concurreren.

INTA Concordia en INTA San Pedro organiseerden een bijeenkomst, die als verrijkend werd ervaren. Er kwamen namelijk zowel overeenkomsten als verschillen naar voren wat betreft de teelttechnieken en gewasproblemen in de regio's.

Bron: nearural.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven