Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Deze winkel heeft een enorme gunfactor"

Nieuwe Ellen aan het roer bij Ellen Natuurlijk

Tholen – Sinds 1 juli staat er een andere Ellen aan de leiding bij natuurvoedingswinkel Ellen Natuurlijk in Wijk bij Duurstede. Ellen Appeldoorn heeft de winkel overgenomen van Ellen Vunderink. "We hebben afgelopen zaterdag op heel gezellige wijze afscheid van de 'oude' Ellen genomen. Tevens konden de klanten kennismaken met mij en Michel", vertelt Ellen Appeldoorn, die de winkel samen met haar vriend Michel Backus zal gaan runnen. Ellen heeft jarenlange ervaring in de bio-branche. De Groene Kamer, haar andere natuurvoedingswinkel in Rhenen, bestaat volgend jaar al weer 30 jaar.

Ellen Appeldoorn, Ellen Vunderink en Michel Backus bij het afscheid en de kennismaking op 29 juni.

De 'nieuwe' Ellen hoorde begin dit jaar dat de eigenaresse van Ellen Natuurlijk op zoek was naar een opvolger. "Daar heb ik niet lang over na moeten denken. Ik liep jaren geleden namelijk al rond met het idee om in Wijk en Duurstede een zaak te starten met een klein assortiment bio-voeding en horeca erbij. Dat was mijn grote wens, maar draaide op niks uit. Tijdens een bezoekje aan Wijk bij Duurstede met een vriendin liepen we al de natuurvoedingswinkel met mijn naam er op tegen het lijf. Daarom besloot ik mijn kans te wagen toen ik vernam dat Ellen Vulderink een opvolger zocht."

Ellen benadrukt dat de overname van Ellen Natuurlijk geen gevolgen zal hebben voor haar andere winkel, De Groene Kamer. "Ik heb Ellen Natuurlijk samen met mijn vriend overgenomen en we krijgen in Wijk bij Duurstede hulp van Marcel, die al jarenlang bij Ellen Vunderink in dienst was. En onze goede vriendin Liesbeth gaat ook werken in Wijk bij Duurstede. Zij heeft ooit met mij samengewerkt in De Groene Kamer en kent dus het klappen van de zweep." Volgens haar is het grootste voordeel van de overname dat de klanten bij Ellen Natuurlijk in de toekomst vaker verswaren in de winkel terug zullen gaan vinden. "Ook kunnen wij doordat we ook De Groene Kamer runnen, een impuls geven aan de winkel met nieuwe producten. Alles is via Rhenen te bestellen en binnen twee dagen te leveren aan klanten in Wijk bij Duurstede."

De winkels in Rhenen en Wijk bij Duurstede zijn met respectievelijk 85 en 45 vierkante meter vrij klein van stuk. Dit is een duidelijke pre wat Ellen betreft: "Het persoonlijke contact met de klanten is wat dit werk zo leuk maakt. Na bijna dertig jaar heb ik met veel van de klanten in Rhenen erg goed contact gekregen. Een deel heb ik zien opgroeien en zij komen nu zelf in de winkel om boodschappen te halen voor hun gezin. Hierdoor kan ik ze goed van advies voorzien en klanten vragen bijvoorbeeld aan mij welke jam ze mee moeten nemen voor hun vrouw. Deze uitstekende band met de klanten geeft voor mij echt meerwaarde."

"Deze prachtige taart liet Ellen voor ons maken door de Veldkeuken uit Amelisweerd, zo lief!" 

De laatste jaren is de concurrentie vanuit het supermarktkanaal flink toegenomen. Ook Ellen heeft dit duidelijk gemerkt. "Het is een lastige tijd, maar ik durf heel voorzichtig te zeggen dat het weer wat aantrekt nu. Ellen heeft in zes jaar tijd een heel mooie winkel neergezet, ze heeft een enorme gunfactor bij de klanten. Niet voor niets werd Ellen Natuurlijk in 2015 verkozen tot Favoriete Biowinkel. Het is zo’n leuk winkeltje in een bijzondere plaats in een prachtig zestiende-eeuws pand. Daarom heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Ik heb er alle vertrouwen in, met ons volledig team gaan we het goede werk van Ellen voortzetten."

Voor meer informatie: [email protected] 

Ellen Natuurlijk
Peperstraat 16
3961 AS Wijk bij Duurstede
[email protected] 
www.ellennatuurlijk.nl    

De Groene Kamer
Herenstraat 68
3911 JG Rhenen
0317 612138
www.degroenekamerrhenen.com