Duurzame molen viert 10-jarig jubileum op 23 juni

Op zondag 23 juni viert Molen De Gouden Engel in Koedijk dat de molen 10 jaar draait. Dat is bijzonder omdat deze molen ook echt 10 jaar geleden nieuw is gebouwd. Het is geen replica of herbouw. Vanaf het moment dat er gemalen kon worden op deze molen is er alleen biologisch graan gemalen en uitsluitend op windkracht.

In 10 jaar tijd hebben we veel gedaan aan productontwikkeling. Behalve bekende producten als Pannenkoekmix en Bruinbrood bakmix hebben we ook bijzondere bakmixen als Chocolade-kruidkoekmix (die je bakt met banaan) en Spelt-mueslirepen mix (vrij van geraffineerde suiker).

Sinds 2016 hebben we een banketbakkerij op de begane grond van de molen. Ook hier werken we met eigen recepturen en maken we koekjes zoals Speltmoppen en taarten zoals Sinaasappel-duindoorntaart.

Maalderij De Gouden Engel is een familiebedrijf. Vincent Kraan is de molenaar, zijn dochter Judith is de banketbakker en zijn vrouw Karlijn schrijft recepten en staat met hun producten op markten. Speciaal voor dit jubileumjaar zijn 32 recepten gebundeld in een mooi en zeer informatief bakboekje. Bij alle recepten staan ook nog eens aanwijzingen om het recept zonder geraffineerde suiker of zonder lactose te bereiden. Het bakboekje is te bestellen in onze webwinkel.  

Tijdens het feest op zondag zullen er meerdere ambachtslieden op het terrein rond de molen aanwezig zijn: er staan diverse kramen van o.a. de palingroker, de Wereldwinkel en de imker. Het feest is van 11.00 tot 17.00 aan de Kanaaldijk 236 te Koedijk. Kijk voor meer informatie op de website.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven