Afgelopen vrijdag 14 juni opende Poppe Braam, oprichter van DO-IT, een bijenhotel als geschenk aan het bedrijf. Vóór DO-IT ligt een rijke tuin met vijver, vissen en schildpadden maar ook met bijenkasten. Poppe heeft, samen met de imker van de Valksche Bijenhof, de tuin bij DO-IT verfraaid met deze bijenkasten en op het braakliggende terrein aan de overkant veldbloemen gezaaid.

Poppe Braam onthult het bijenhotel. 

Er ontbrak nog een bescherming voor de bijen in de winterperiode. Gerard van de Valksche Bijenhof heeft samen met ThreelsBouw een 5 sterren bijenhotel ontwikkeld waarin ze beschermd zijn en waar ook andere insecten kunnen verblijven wat allemaal ten goede komt aan de broodnodige biodiversiteit.

De opening was vrijdag aan het eind van de werkdag in het bijzijn van het personeel en de directie waarbij een plaquette werd onthuld met de spreuk van Poppe 'Bedenk wat je zelf kunt doen'. 

De Valksche Bijenhof heeft bij het bijenhotel een demonstratiekast geplaatst waar te zien is hoe een bijenvolk met koningin aan het werk zijn en een raat met honing produceren. Gerard van de Braak legde uit wat het belang is van de bijen in de kringloop van ons bestaan.

Voor meer informatie: info@valkschebijenhof.nl - www.honingonline.nl - www.threelsbouw.nl 

Of DO-IT via info@organic.nl