Bijenhotel voor DO-IT en de bijen

Afgelopen vrijdag 14 juni opende Poppe Braam, oprichter van DO-IT, een bijenhotel als geschenk aan het bedrijf. Vóór DO-IT ligt een rijke tuin met vijver, vissen en schildpadden maar ook met bijenkasten. Poppe heeft, samen met de imker van de Valksche Bijenhof, de tuin bij DO-IT verfraaid met deze bijenkasten en op het braakliggende terrein aan de overkant veldbloemen gezaaid.

Poppe Braam onthult het bijenhotel. 

Er ontbrak nog een bescherming voor de bijen in de winterperiode. Gerard van de Valksche Bijenhof heeft samen met ThreelsBouw een 5 sterren bijenhotel ontwikkeld waarin ze beschermd zijn en waar ook andere insecten kunnen verblijven wat allemaal ten goede komt aan de broodnodige biodiversiteit.

De opening was vrijdag aan het eind van de werkdag in het bijzijn van het personeel en de directie waarbij een plaquette werd onthuld met de spreuk van Poppe 'Bedenk wat je zelf kunt doen'. 

De Valksche Bijenhof heeft bij het bijenhotel een demonstratiekast geplaatst waar te zien is hoe een bijenvolk met koningin aan het werk zijn en een raat met honing produceren. Gerard van de Braak legde uit wat het belang is van de bijen in de kringloop van ons bestaan.

Voor meer informatie: info@valkschebijenhof.nl - www.honingonline.nl - www.threelsbouw.nl 

Of DO-IT via info@organic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.