Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
50% standruimte is volgeboekt

Bio-beurs gaat verder internationaliseren

Ketenorganisatie Bionext, medeorganisator van de Bio-beurs, ziet al jarenlang een gestage groei in biologisch. De afgelopen zeven jaar is de verkoop van biologische levensmiddelen verdubbeld naar ruim 1,5 miljard euro en is het areaal voor biologische landbouw flink toegenomen. Het biologische aanbod bij de grootgrutters blijft stijgen en ook in de horeca neemt de verkoop van biologisch stevig toe. Kortom: biologisch is booming. Dat is terug te zien bij de boekingen voor de Bio-beurs 2020.

Ruim 50% van de standruimte is volgeboekt
Het aantal standhouders is begin juni opgelopen tot meer dan 110, dit is 10% meer dan vorig jaar rond deze tijd. Ruim 50% van de standruimte is volgeboekt, twee maanden eerder dan voorgaande editie. Net als andere jaren maken de BioMechaTech en de Pureness ook weer onderdeel uit van het totale beursconcept. Op de BioMechaTech staan bedrijven, die met technische innovaties en machines inspelen op thema’s zoals bodemvruchtbaarheid, watermanagement, combinatieteelt en behoud van diversiteit. Dankzij de groei van de biologische landbouw wordt het inspelen op de behoeften vanuit techniek en mechanisatie ook steeds profijtelijker. Op de Pureness worden gecertificeerde beauty- en lifestyle producten gepresenteerd. Deze productcategorie is in opmars vanwege toenemende belangstelling voor natuurlijke lichaamsverzorging, kleding en leefstijl.

Aantal internationale paviljoens neemt toe
Door de gestage groei van de Nederlandse biologische markt neemt de Europese interesse voor de Nederlandse biologische markt en dus ook de Bio-beurs toe. In januari volgend jaar zal er naast het Duitsland- paviljoen ook een Italië-paviljoen gerealiseerd worden. Ook is er belangstelling vanuit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk voor een landenpaviljoen.

Stijging bezoekersaantallen in 2020
In 2020 wordt een verdere stijging van de bezoekersaantallen van de Bio-beurs verwacht. In een jaar tijd zijn er honderden biologische boeren bij gekomen en het aantal boeren in omschakeling neemt toe. Daarnaast wordt de Bio-beurs in toenemende mate bezocht door gangbare boeren die zich oriënteren op de biologische bedrijfsvoering. Een bedrijfsvoering die prima past in de kringlooplandbouwvisie van landbouwminister Carola Schouten. De verwachting is dat het aantal bezoekers zal stijgen van ruim 9.000 in 2019 naar meer dan 10.000 in 2020. Ook vanuit supermarkten, speciaalzaken en horeca worden hogere bezoekersaantallen verwacht door meer innovaties en workshops die op deze bezoekersgroepen gericht zijn.

De Bio-beurs vindt op 22 en 23 januari 2020 plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Afgelopen editie had de beurs 360 standhouders en ruim 9.000 bezoekers. Meer informatie over de beurs is te vinden op de website via www.bio-beurs.nl.

Publicatiedatum: