'Breng grond tot leven'

De Landgenoten helpt bio-boeren sneller aan een stukje grond

De Landgenoten lanceerde vorige week een nieuwe website onder het motto 'Breng grond tot leven'. Elk jaar starten er nieuwe bio-boeren, maar dat zouden er nog meer kunnen zijn. Help jij starters sneller aan een stukje grond zodat ze hun droom kunnen uitbouwen? 

Bioboer zoekt grond
De afgelopen vijf jaar steeg de prijs van landbouwgrond met maar liefst 35 procent! Het vinden van beschikbare en betaalbare grond voor landbouwers stelt De Landgenoten daardoor voor een enorme uitdaging. Tegelijkertijd blijft de nood enorm hoog, in 2018 startten maar liefst 56 nieuwe bio-boeren. Hoeveel zouden dat er niet zijn als alle starters meteen een stukje grond vonden? Daarom wil De Landgenoten met een beweging van burgers duurzame landbouw in heel Vlaanderen mogelijk maken. 

Hoe breng jij grond tot leven?

  • Je bent privé-eigenaar van een stuk landbouwgrond en je wilt deze graag een biologische toekomst geven? De Landgenoten koopt of beheert je grond, staat je bij met advies en gaat voor jou op zoek naar de geschikte bio-boer.
  • Heb je zelf geen grond, maar vind je samen grond beheren als gemeengoed een goed idee? Ontdek wat je met je gemeente of organisatie kan doen om grond tot leven te brengen. Breng gelijkgestemde burgers bij elkaar en organiseer een workshop: een inspirerende getuigenis, een screening van de roadmovie 'The land for our food' of een netwerkavond.

Voor meer informatie: www.delandgenoten.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.