DHL start met dronebezorging in China

Evenals haar concurrenten is het Duitse internationale vervoersbedrijf DHL zeer actief op het gebied van autonome drones. Eind mei deelde het bedrijf mee dat het zal starten met een dronebezorgdienst in China. 

DHL is de samenwerking met dronespecialist EHang aangegaan voor het gebruik van de Falcon-drone. Deze drone is 91 cm breed, weegt 9,5 kilo en heeft een maximum laadvermogen van 5,4 kilo. 

EHang zegt dat maximale vluchtduur van de Falcon 18 minuten bedraagt wanneer hij beladen is en 38 minuten wanneer hij onbeladen is. De maximale snelheid bedraagt iets meer dan 64 km per uur. 

DHL zegt dat de drones de bezorgtijd op hun 8-kilometerroutes van 40 minuten naar slechts acht minuten terug zullen brengen. De kosten worden met maar liefst 80% gereduceerd en ook de CO2-voetafdruk wordt ermee verkleind. 

De drones zullen hun vracht ophalen bij één van de gele 'smart cabinets', dit zijn strategisch geplaatste mini-magazijnen. DHL-medewerkers beladen de drone met pakketten en daarna opereert de drone zelfstandig. 

De Falcon is uitgerust met een GPS en een optische sensor zodat hij zijn weg naar het afleverpunt kan vinden. Daarnaast is hij voorzien van acht rotoren zodat hij altijd in de lucht kan blijven, mocht er een rotor tijdens zijn vlucht defect raken. 

De vracht wordt bij een ander 'smart cabinet' afgeleverd en in een lege locker geplaatst. Om het pakket op te halen, dient de klant een code te scannen en zijn of haar identiteit door middel van gezichtsherkenning te bevestigen.

Bron: geek.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven