Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meelopen op biodynamische boerderijschool: donderdag 13 juni

Een dag meelopen op een school waar je boer kan worden? En dat niet alleen: Warmonderhof is een biodynamische landbouwschool en op deze school woon je ook en je werkt dagelijks in de tuinbouw, veehouderij, akkerbouw of fruitteelt. Door deze  combinatie van theorie en praktijk leer je het boerenvak van binnenuit: door het te doen en door er te leven. Warmonderhof nodigt alle jongeren uit te komen proeven aan het boerenleven: lekker buiten werken op verantwoorde wijze voedsel produceren, direct contact met de klant en zelf ondernemen. 

De informatiedag op 13 juni geeft een goede indruk van het wonen, werken, leren zoals dat gaat op Warmonderhof. Met een proefles in de ochtend, een rondleiding over de boerderijen en de school, en een lunch bij de studenten in hun huisjes op het erf. 's Middags ga je op het land aan het werk. Je helpt mee bij planten, zaaien, wieden, oogsten, koeien verzorgen, land bewerken, snoeien en ga zo nog maar even door. Net welk werk er op dat moment moet gebeuren.
De Hofwinkel op het erf is geopend met producten van eigen land. Er is tijd voor al je vragen over toekomstperspectief en instroomniveaus. Je kunt instromen van vmbo tot en met vwo. Veertig procent van de studenten heeft een opleiding van havo of hoger. Voor elk niveau is er veel te leren. De basis van de opleiding is de biodynamische, gemengde landbouw, die is gestoeld op de antroposofische visie van Rudolf Steiner. Dit is de ultieme kringlooplandbouw, zoals minister Carola Schouten die graag ziet in de landbouw van de toekomst.

Wat is Warmonderhof?
Warmonderhof is een opleidingscollectief van twee organisaties die samen zorgen voor wonen, werken, leren. Aeres Warmonderhof is de school en stichting Warmonderhof is de boerderij en Woonderij. Samen verzorgen zij een vakopleiding voor biodynamische land- en tuinbouw op MBO 3 en 4. Op niveau 3 leer je leiding geven en op niveau 4 wordt je klaargestoomd voor het ondernemerschap. Afgestudeerden van Warmonderhof kom je tegen in binnen- en buitenland, als ondernemer of medewerker op grote en kleine boerderijen, begeleider op zorgboerderijen of stadslandbouwprojecten, in allerlei uitvoerende of leidinggevende functies in natuurvoedingswinkels, groothandels of productverwerkende bedrijven.

Voor welke leerlingen is de biodynamische landbouw geschikt?
De studenten zijn afkomstig uit heel Nederland, Duitsland en Engeland en de verhouding man-vrouw is 50-50. Tachtig procent komt niet uit een landbouwfamilie maar heeft intrinsieke belangstelling voor duurzaamheid, ondernemerschap, buiten werken, alternatieve vormen van landbouw, in het verzorgen van dieren, planten en bodem. De opleiding wordt gegeven in het Nederlands. Door zich te verbinden met het land en wat erop groeit, leeft en werkt, maken de studenten tijdens hun studietijd op Warmonderhof ook een persoonlijke ontwikkeling door in relatie met de wereld om hen heen. Daarvoor is in de opleiding veel aandacht.

Op de website vertellen studenten  van de school hoe het is om te leren, wonen en werken op Warmonderhof. Ge├»nteresseerden voor een bezoek aan de open dag moeten zich even aanmelden via de website www.warmonderhof.nl

Publicatiedatum: