Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: Onderzoekskas van het FiBL officieel geopend

De bouw van de nieuwe kas van het FiBL (Zwitsers onderzoeksintituut voor biologische landbouw), dat dient voor experimenteel onderzoek met planten, is klaar. Op 10 mei werd het ingewijd. De 600 vierkante meter grote, met de modernste klimaattechniek uitgeruste kas wordt toekomstig gebruikt om de biologische teelt van fruit, klaversoorten, katoen, graan en groenten te bevorderen. In de kas kunnen bovendien natuurlijke substanties en plantenextracten voor de biologische gewasbescherming getest worden. Ook de mineralisering van voedingsstoffen uit compost en organische bemesting is een thema.


De nieuwe kas op het FiBL-terrein (foto: FiBL, Andreas Basler)

Bij de opening zei Martin Ott, de bestuursvoorzitter van het FiBL, dat hij blij is om binnenkort nog meer oplossingen te zien voor belangrijke actuele onderwerpen zoals chemievrije regulering van plantenziektes en ongedierte. "We nemen de zorgen onder de bevolking en de problemen van de telers serieus".


Martin Ott, bestuursvoorzitter van het FiBL, opent de nieuwe kas (foto: FiBL, Andreas Basler)

Urs Niggli, directeur van het FiBL, dankte het kanton Aargau voor de grote bijdrage vanuit het Swisslos-fonds. "De kas is de eerste, maar belangrijke mijlpaal die we vandaag kunnen openen". Als volgende bouwproject zijn twee nieuwe dierenstallen voor koeien en kippen aan de beurt. Tot 2021 zullen er daarna nog verdere bouwprojecten volgen.


FiBL-directeur Urs Niggli (foto: FiBL, Andreas Basler)

Bron: 

Publicatiedatum: