Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Het is keihard werken, maar het gaat hartstikke goed met de winkel"

Bio bij Jansen: 20 kilo zwerfafval verzameld tijdens opruimactie

Tholen - Twintig kilo afval. Dat hebben personeel en klanten van de biologische supermarkt Bio bij Jansen in Leeuwarden afgelopen zaterdag 11 mei opgehaald tijdens een zwerfafval-opruimactie. "We hebben klanten gevraagd om naar de winkel te komen. Op deze oproep kwamen 25 mensen af. We zijn in verschillende groepjes de wijk in gegaan. En in een uur tijd hebben we in totaal twintig kilo zwerfafval opgeraapt. Er zaten wel wat zwaardere dingen bij, maar het gaat voornamelijk om papiertjes en sigarettenpeukjes. Het was dus een hele berg bij elkaar", reageert ondernemer Greet Jansen vanuit de winkel aan de Verlengde Schrans.

De reacties waren erg positief, meent Greet. "De klanten, die meededen, vonden het heel erg leuk. Ook passanten reageerden enthousiast. Sommigen gingen zelfs meehelpen." Deze activiteit werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leeuwarden. Medewerkers van de gemeente hebben het afval maandagochtend opgehaald in de winkel.

'Nabeschouwing' in de winkel. 

Project 'Bio bij Jansen for a clean planet'
De opruimactie maakt deel uit van het project 'For a clean planet' door Bio bij Jansen. "Hier zijn we een aantal maanden geleden mee begonnen. Hiermee willen we onze klanten op een laagdrempelige en positieve manier laten zien hoe ze beter met de aarde om kunnen gaan en dat zij met kleine, andere keuzes al het verschil kunnen maken. In dit kader willen we onder andere in de winkel communiceren dat klanten hun eigen zakjes en koffiebeker mee mogen nemen en wijzen we ze op verschillende milieuvriendelijke verpakkingen en andere alternatieven. Ook organiseren we diverse activiteiten. Tijdens de eerste activiteit in april konden mensen van een oud tetrapak een portemonnee vouwen. De tweede activiteit was een spel rondom afval scheiden. Mensen moesten kaartjes in de juiste prullenbak stoppen. Hier kwamen zeker wat verrassende dingen uit. Een gebroken theeglas hoort bijvoorbeeld niet bij het glas. Dat heeft een te hoge verbrandingstemperatuur voor in de gewone glasbak. Dit was heel erg leuk en leerzaam." Bio bij Jansen wil de komende tijd nog meer activiteiten voor dit project gaan organiseren.

"Het is keihard werken"
Greet Jansen is zelfstandig ondernemer en heeft de winkel drie jaar geleden geopend. "We zijn op nul begonnen. En het is keihard werken, maar het gaat hartstikke goed met de winkel." Op het gebied van groothandels is sinds de start natuurlijk het nodige veranderd en dat merken ze ook bij Bio bij Jansen. Greet: "We zijn met de Zaai-Ster als versleverancier begonnen en met Natudis en De Nieuwe Band voor de andere producten. Inmiddels werken we met BioNoord, Udea en heel veel lokale leveranciers samen. Het contact met deze lokale ondernemers is altijd erg leuk."

Deze foto stond bij de aankondiging op social media.

Een goodiebag voor de deelnemers.

Voor meer informatie:

Greet Jansen
Bio bij Jansen
Verlengde Schrans 14
8932 NN Leeuwarden
0582 893479
[email protected]  
www.biobijjansen.nl