Hong Kong: residuen van beschermingsmiddelen gevonden in biologische groenten

Meer dan 7 van de 10 monsters van de groenten die op de markten in Hongkong worden verkocht, zijn positief getest op bestrijdingsmiddelenresiduen, zegt de Hong Kong Baptist University.

Het Hong Kong Organic Resource Center van de universiteit verzamelde tussen september en november 2018 60 monsters van lokaal en op het vasteland geteelde choisam, Chinese witte kool en Chinese spinazie van markten, biologische winkels en biologische teeltbedrijven in 17 districten van de stad.

Uit de testresultaten bleek dat 43 van de monsters, of ongeveer 72 procent, bestrijdingsmiddelenresiduen bevatten. Sommige van die monsters met bestrijdingsmiddelenresiduen werden ofwel gecertificeerd door autoriteiten van het Chinese vasteland of verkocht als biologische groenten.

Van de 43 met pesticiden besmette monsters bleken er 35 de Europese normen voor bestrijdingsmiddelenresiduen te hebben overschreden, waaronder alle zogenaamd biologische groenten van het vasteland.

Twee in Hongkong gecertificeerde monsters bleken ook de lokale normen te hebben overschreden, wat neerkomt op een maximumgehalte aan bestrijdingsmiddelenresiduen van 0,1 mg per kilogram.

Professor Jonathan Wong Woon-chung, hoogleraar biologie aan de HKBU en directeur van het centrum, zei dat hoewel de gedetecteerde hoeveelheid bestrijdingsmiddelenresiduen in de monsters een laag gezondheidsrisico met zich mee brengt, ook al was het hoger dan het lokale wettelijke niveau, het nog steeds een groter effect kan hebben op vegetariërs, kinderen en groentenliefhebbers.

Bron: ejinsight.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven