Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking tussen OF&G en Control Union UK biedt mondiale mogelijkheden

Bio-certificeringsin stantie OF&G (Organic Farmers and Growers) is een samenwerking aangegaan met Control Union UK (CUUK) om markten voor de Britse bio-teelt te openen en uit te breiden door certificering op mondiale schaal aan te bieden.  

Roger Kerr van OF&G: "Het is een spannende ontwikkeling die het ons mogelijk maakt bio-bedrijven op te bouwen, niet alleen in het VK maar ook in de EU en over de hele wereld via CU UK's uitgebreide portfolio en internationale bereik."

Franco Costantini van CU UK: "OF&G heeft meer dan 20 jaar ervaring in bio-certificering. Daarnaast bieden wij een uitgebreid netwerk en toegang tot internationale markten en een divers portfolio aan accreditatieprogramma's."

Kerr legt uit dat de voorgenomen veranderingen een gevolg van de Brexit zijn en dat de samenwerking een mogelijkheid biedt om bio-certificering en garantie tot voedingsveiligheid zo efficiënt en kostenefficiënt mogelijk te leveren aan bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en de EU, vooral wanneer ze exportmarkten zoeken. 

"Toen OF&G nog alleen opereerde, moesten we een inspecteur uitzenden naar iemand die in het buitenland bio-certificering voor het VK wilde. Nu worden de procedures veel simpeler omdat CU UK 'voet aan de grond' in talloze landen heeft."

"Vice-versa als onze licentiehouders gecertificeerd willen worden volgens internationale bio-eisen, zoals de Japanse Agricultural Standard (JAS) of National Organic Program (NOP), kan CUUK helpen omdat ze de juiste accreditaties hebben naast Britse of Europese regelgeving." 

Door de Brexit neemt het niveau van vereiste certificering voor exportvoeding toe. "We hebben niet alleen met EU regelwetgeving te maken, maar in een post-Brexit wereld ook met Britse regelwetgeving."

"Met meer eisen en niet te vergeten tijd en kosten tijdens elke stap in het voedingsaanbodnetwerk willen we een procedure creëren waarbij  tegelijkertijd volgens de EU en het VK gecertificeerd kan worden. Samen met CU UK kunnen we dit waarmaken."

De recente EU bio-regelgeving (834/2007) biedt wat stabiliteit tot eind 2020. "Maar we weten nog niet hoe de Britse bio-certificering eruit gaat zien op de lange termijn."

Voor meer informatie: naomi@pinstone.co.uk, ofgorganic.org 

Publicatiedatum: