Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Natuurwinkel Columbus wordt Ekoplaza

"Aan het contact met onze vaste klanten beleef ik veel plezier"

Natuurvoedingswinkel Columbus in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is vanaf 1 mei een Ekoplaza. Voor deze transitie hebben winkelondernemers Annemarie de Beurs en haar moeder hun winkelpand van binnen en van buiten in een paars jasje gestoken. Ook de huismerkproducten zijn herkenbaar aan het paarse Ekoplaza-logo.

De moeder van Annemarie startte circa 45 jaar geleden met een grote consumentenkring voor biologische voeding. "Zo ging dat toen", blikt Annemarie terug. "Er bestonden nog nauwelijks natuurvoedingswinkels en als groep kocht je dan gezamenlijk biologische groenten, droogwaren en zuivel in. Kort daarna werd deze kring omgevormd naar een gewone winkel, waarvan mijn moeder mede-eigenaar werd. Toen haar compagnon ermee stopte, werd ze volledig eigenaar."

Ondernemer
Na het atheneum heeft Annemarie eerst een jaartje gewerkt en gereisd en daarna is ze econometrie gaan studeren. "Dat was het niet echt", zegt ze. "Toen ben ik bij mijn moeder in de winkel gaan werken. Omdat ik dat super leuk vond, ben ik een opleiding voor drogisterij gaan doen. Op een cruciaal moment in mijn leven vroeg mijn moeder of ik bij haar als ondernemer in het bedrijf wilde stappen. Daar heb ik een jaartje over nagedacht. Toen zei ik tegen mijzelf: waarom ook niet? Sindsdien runnen we samen de winkel."

Smaakvol
Annemarie is trots op de producten die ze verkoopt. "We zijn een 100% biologische supermarkt. Al onze producten zijn met respect voor dieren, natuur en aarde geteeld", zegt ze. "Daarbij smaakt biologische voeding zoveel beter. Toen ik een jaar of twaalf was, ging ik een keer met mijn vader buiten de deur lunchen en haalden we tomaten bij de gewone groenteboer. Het was voor mij een openbaring dat ze niet naar tomaten maar naar water smaakten. Ik was die smaakvolle groentes van de consumentenkring gewend."

Persoonlijke verhalen
Het winkelvak vindt Annemarie mooi en gevarieerd. "Aan het contact met onze vaste klanten beleef ik veel plezier", vertelt ze. "Sommige klanten ken ik al meer dan tien jaar. De gesprekken die ik met hen heb, gaan over wezenlijke dingen. Ook met onze medewerkers heb ik een fijne en persoonlijke band. Met een collega die in de zomer een kindje verwacht, leven we allemaal heel erg mee. Een andere collega is net oma geworden. Ook zij deelt haar verhalen met ons."

Feestelijke opening
Op 1 mei opent Columbus open als Ekoplaza. De verbouwing naar de nieuwe formule valt samen met de verhuizing naar een iets kleiner en gezelliger pand in dezelfde straat. "De heropening gaan we feestelijk vieren met allerlei aanbiedingen en proeverijen", zegt Annemarie enthousiast. "Op 22 mei start de grote Ekoplaza campagne. Die pakken we zo mooi mee! Wat ikzelf een leuke verandering vind, is dat we bedrijfskleding gaan dragen. We hebben het al gepast. De paarse bloesjes staan bij iedereen erg leuk en voor klanten zullen wij hiermee herkenbaarder worden. Hoewel de paarse inrichting en kleding een andere look-and-feel aan de winkel zal geven, blijft onze service en kwaliteit onveranderd. Iedereen is welkom."

Tekst: Annelijn Steenbruggen

Voor meer informatie: www.ekoplaza.nl 

Publicatiedatum: