35 boompjes geplant bij De Zonneboog

In 2015 heeft Odin consumenten gevraagd om bijenboompjes op te kweken ten gunste van de bijenstand. Zo'n 300 mensen gaven gehoor en kweekten met elkaar 4500 boompjes op.

Een deel van de boompjes hebben het niet gered (onder andere door vraat van slakken), maar de meesten gelukkig wel. Een aantal ervan zijn meer dan 2 meter hoog. Sommige kwekers konden de bomen niet meer verder thuis opkweken en daarom zijn er al een aantal opgehaald en elders uitgeplant.

Afgelopen najaar zijn er daarom 35 boompjes geplant bij biodynamische boerderij De Zonneboog bij Lelystad (zie foto). Ze zijn dit voorjaar goed uitgelopen. 

"We weten al dat we te veel boompjes hebben voor onze Odin imkerij locaties. Dus ben jij Odin bijenboomkweker en vind je zelf al eerder een mooie (lokale) bestemming voor je boompje, dan is dat helemaal oké. Via de Odin consumentenservice kun je ons vragen om te helpen een nieuwe plek voor je boompjes te vinden", aldus Odin.

In 2020 zet Odin een uitplantactie op rond haar imkerij-boerderijen in het vlieggebied van de bijen. 

Voor meer informatie: www.odin.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.