Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

The Pollinators zaaien miljoenen biologische zaden tijdens Nationale Zaaidag

Op 22 april was het weer Nationale Zaaidag. Om zoveel mogelijk mensen aan het zaaien te krijgen, deelden The Pollinators voorafgaand aan deze dag biologisch bloemzaad uit door heel Nederland. De actie werd ondersteund door een Nationale Zaaicoalitie van ruim 60 organisaties en meer dan 500 particulieren die zaden uitdeelden. De eindscore: zaden voor 320.000m² met miljoenen bijvriendelijke bloemen vonden hun weg naar mensen met tuinen en balkons.

Voer de bij bij
Om zoveel mogelijk mensen te laten helpen met bij-voeren, organiseerden The Pollinators in aanloop naar de Nationale Zaaidag op 22 april verschillende acties om bloemzaad te distribueren. Zo werden meer dan 500 particulieren en ruim 60 organisaties voedselbank voor bijen, wat inhoudt dat ze zakjes met zaden uitdeelden aan tienduizenden mensen. Ook werd een webshop gelanceerd voor aanvullende bestellingen. Alle uitgedeelde zaden zijn samen goed voor ongeveer 320.000 vierkante meters, waarvan hoofdsponsor de Bijenkorf 80.000 vierkante meters voor haar rekening nam door zaden mee te geven met iedere aankoop in de winkels of webshop.

Bewustwording door bloemen
Naast zaaien voor de bij was ook meer bewustwording een belangrijk doel van de campagne.

Nudge - partner van The Pollinators - oprichter Jan van Betten: "We voeren dit jaar voor de derde keer campagne. We zijn erg blij dat we ons bereik dit jaar sterk hebben kunnen vergroten dankzij de hulp van zoveel partners. Zo waren onze campagnebeelden met ‘voer de bij bij’ overal in het land op grote schermen en in bushokjes te zien. Ook zijn we opgepikt door diverse dagbladen. Opgeteld is dat goed voor een miljoenenpubliek, en dat is natuurlijk goed voor de bijen."

The Pollinators founder Tom van de Beek: "Mooi om te zien dat we nu echt het momentum hebben om iets voor bestuivers en biodiversiteit te doen. De stap van bewustwording naar concrete actie wordt dankzij de Nationale Zaaidag gezet en zoals we gezien hebben kan elke Nederlander een bijdrage leveren aan het vergroenen van de leefomgeving. Dat is niet alleen mooier, maar ook veel gezonder voor de bij."

Om de bewustwording niet alleen bij burgers te houden deelden The Pollinators ook op Het Binnenhof bloemzaad uit. Carola Schouten, Lodewijk Ascher, Stef Blok, Ferdinand Grapperhaus, Wopke Hoekstra, Ank Bijleveld, Hugo de Jonge, Mona Keijzer en Sander Dekker beloofden allemaal te gaan zaaien.

Zaaien met Ben Cramer op 22 april bij De Groene Afslag
Op de Nationale Zaaidag zelf zaaiden The Pollinators, ambassadeurs en verschillende partners van de Nationale Zaaicoalitie hun bloemenmix bij de Groene Afslag in Laren. Het collectieve zaaimoment werd begeleid door levende legende met groene vingers Ben Cramer, die vol overtuiging zijn nieuwste hit 'Zaai, zaai, zaai' zong.

Voor meer informatie: www.thepollinators.org

Publicatiedatum: