Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Resultaten Import Guidelines eerste kwartaal 2019

Naar aanleiding van onregelmatigheden bij import uit de Oekraïne in 2014 en 2015 heeft de Europese Commissie eind 2015 een Guideline opgesteld voor import uit Oekraïne en buurlanden. De Guideline schrijft voor dat alle partijen (specifieke producten zoals benoemd in de Guideline), die uit deze landen worden geïmporteerd bemonsterd moeten worden. Eind 2018 heeft de Europese Commissie besloten de Guideline ook in 2019 voort te zetten voor Oekraïne, Kazachstan, Moldavië en de Russische Federatie. Daarnaast is er in 2019 een Guideline voor import uit China. 

Tijd voor een korte terugblik op het eerste kwartaal van 2019. In het eerste kwartaal van 2019 heeft Skal 280 monsters laten nemen onder de guidelines. Het eerste kwartaal van 2018 ging dit nog om 52 monsternames. De forse stijging in het aantal monsternames komt met name doordat de guideline voor producten uit China van kracht geworden is. Om deze aanmeldingen binnen een redelijke termijn te kunnen verwerken heeft Skal extra personeel aangetrokken.
Ook bij Qualitas Inspections, het bedrijf dat monsters neemt in opdracht van Skal, is extra personeel aangenomen zodat de monsternames vlot ingepland kunnen worden. 

Resultaten
Uit de 280 monsternames zijn in 16 partijen residuen van bestrijdingsmiddelen aangetroffen: 

 

Bovenstaande residuen zijn in onderzoek genomen door Skal, waar nodig is het onderzoek overgedragen aan de controlerende organisatie in het betrokken herkomstland van het product. Na onderzoek neemt Skal een besluit over de biologische status van de partij. Gedurende het onderzoek zijn de partijen geblokkeerd. 

Wilt u meer weten omtrent de werkwijze van de verplichte Guidelines rondom import uit Oekraïne, Kazachstan, Moldavië, de Russische Federatie en China, lees hier meer.

Bron: Skal Bio Controle

Publicatiedatum: