Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

België: Te veel verpakkingsmateriaal voor biologische producten

In de biologische groenten- en fruitschappen van de Belgische supermarkten zie je overal cellofaan terug. De meeste biologische groenten en fruitsoorten worden enkel in kleine aantallen en verpakt in cellofaan op de markt gebracht. Dit, terwijl de meeste op conventionele wijze geteelde groenten en fruitsoorten in veel grotere aantallen worden aangeboden.

Waarom dat zo is, heeft te maken met het feit dat supermarkten verplicht zijn een duidelijk onderscheid te maken. Volgens de Europese specificaties voor biologische landbouw moet een biologisch product vanaf het zaadje tot op het bord traceerbaar zijn.
Om dit probleem tegen te gaan, zijn er enkele alternatieven voor cellofaan, maar het is nog maar de vraag of die werken.

Supermarkten markeren bijvoorbeeld bepaalde producten als pompoen met een laser. Deze manier van markeren is echter enkel mogelijk bij groenten of fruit met een harde schil. Sommige supermarkten sluiten de oprichting van een 'bio-hoek', een soort biologische groenten- en fruitafdeling in de winkel, niet uit.

Bron: rtbf.be

Publicatiedatum: