Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boeren inspireren boeren op weg naar natuurinclusieve landbouw in Zuid-Holland

Met de ontwikkeling van een Living Lab Natuurinclusieve Landbouw wil NMZH boeren, agrarische collectieven en vrijwilligers in Zuid-Holland inspireren en ondersteunen om met natuurinclusieve maatregelen aan de slag te gaan. Zodat de ontwikkeling van de duurzame landbouw een vlucht neemt in onze provincie.

De landbouw in Zuid-Holland staat ecologisch én economisch onder druk. Een werkelijk duurzaam landbouwsysteem kan niet zonder een rijke biodiversiteit. Ondanks jaren van investeringen en de introductie van een nieuw stelsel agrarisch natuurbeheer lukt het nog niet om op brede schaal verbetering van de biodiversiteit in het boerenland te realiseren.

Er is een groeiende belangstelling in de sector voor een andere bedrijfsvoering die ruimte biedt aan de zorg voor natuur en landschap. Met als resultaat: meer biodiversiteit, minder CO2-uitstoot en een aantrekkelijker landschap. Meer en meer boeren zien de voordelen van natuurinclusieve landbouw in de vorm van bijvoorbeeld duurzaam bodembeheer, vernatting en kruidenrijke graslanden.
Hier ligt een kans om ook echt verandering te realiseren. Daarbij is het aanbod van nieuwe kennis en aansprekende voorbeelden, en de mogelijkheid om ervaringen te delen, van groot belang.

Natuurlijkboeren.nl
NMZH zorgt voor een duurzame kennisbasis door partijen, koplopers en deskundigen aan elkaar te verbinden en kennis vast te leggen op de onlangs gerealiseerde website  www.natuurlijkboeren.nl. Hier vertellen enthousiaste boeren over de manier waarop zij natuurinclusieve landbouw in de praktijk brengen.

Dankzij diverse deskundigen en de verscheidenheid aan boeren, die in deze fase al mee wilden doen is er een mooie informatieve site tot stand gekomen. Naast de verhalen delen we op de site relevante rapporten, artikelen en nieuwsberichten over het onderwerp. Ook is er een forum ingericht waarmee geïnteresseerden met elkaar ideeën kunnen uitwisselen en vragen kunnen stellen.

In de komende maanden worden diverse themabijeenkomsten georganiseerd op basis van kennisvragen in het veld. Te denken valt aan thema's als bodembiologie en kruidenrijke akkerranden.

Voor meer informatie:

Fleur Norbruis
Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland
f.norbruis@milieufederatie.nl
www.milieufederatie.nl

Publicatiedatum: