Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“Toont genadeloos aan welk product meer vitaliteit heeft”

Kwaliteitsonderzoek door middel van stijgbeelden en chroma’s

Roelant de Vletter heeft zich gespecialiseerd in kwaliteitsonderzoek door middel van stijgbeelden en chroma’s. Dit is geen alledaagse kost, dus geeft Roelant graag wat extra uitleg over de methode: “Wat ik doe, is niet nieuw, maar wel nog heel onbekend. Ik voer kwaliteitsonderzoek uit door middel van stijgbeelden en chroma's. Bij een stijgbeeld laat je plantensap in een filtreerpapier trekken en na droging laat je zilvernitraat erin opstijgen. In het licht ontwikkelt zich een beeld. En dat zegt iets over de kwaliteit van het product. Dat gaat verticaal. Chroma’s gaan iets anders, ze zijn rond en gaan horizontaal. Twee producten kunnen chemisch precies dezelfde stoffen bevatten en toch heeft de ene meer vitaliteit dan de ander. Dat toon je met deze twee methodes genadeloos aan", aldus Roelant.

"Twee stijgbeelden van rauwe melk. Beide van een oude koe. Dan zie je dat de, nota bene 19 jaar oude, bio-koe een melk stijgbeeld geeft dat vitaal, sprankelend en levendig is. De 9 jaar oude koe van de niet-bio-landbouw is aardig uitgeblust en met weinig vitaliteit en vormkracht."

"Deze chroma's zijn van twee soorten eieren. En dan heb ik het eigeel genomen. Scharrel en Demeter. Daar zie je dat het Demeter ei mooi afgesloten is en regelmatig, rond harmonisch, terwijl het scharrelei onregelmatig is en ingedeukt. Ook is de ronding niet gesloten, maar loopt uit naar buiten."

Dit zijn twee voorbeelden, maar Roelant heeft inmiddels duizenden stijgbeelden en chroma's gemaakt. Op zijn website staat nog meer. "Bijvoorbeeld het dramatische stijgbeeld van radijs uit de verticale landbouw. Je kunt bij mij producten laten onderzoeken."

Voor meer informatie: 06 24603346, info@stijgbeeld.nl, www.stijgbeeld.nl 

Publicatiedatum: