Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Benin: Biologische producten worden steeds populairder bij consumenten

De biologische markt is al jaren gestaag aan het groeien. Of het nu gaat om biologische kruiden, biologische groenten of biologisch vruchtensap, de groei van deze sector valt nauwelijks nog te ontkennen.

In Benin was biologisch voedsel al lang toegankelijk voor de rijken, maar inmiddels zijn ze – dankzij een aantal jonge ondernemers – voor iedereen toegankelijk. "Ik teel biologische groenten. In het begin werkte dat niet, maar tegenwoordig kan ik niet eens aan alle verzoeken van mijn klanten voldoen. Ik lever producten voor meer dan 40.000 FCFA per week", legt Jeanne Noussihoun uit, een jonge ondernemer die drie jaar heeft geïnvesteerd in de teelt en de distributie van biologische groenten.

De bijna opmerkelijke financiële levensvatbaarheid van biologische producten en de meer dan comfortabele marges voor de afzet van biologische producten maakt ze erg geliefd om te verhandelen. De supermarkten zijn er ook bij betrokken. Dankzij de 100% biologische concepten hebben ze de afgelopen maanden zelfs de leiding kunnen nemen. “Het voordeel van biologische producten dat ze ter plaatse worden geoogst en zonder toevoegingen worden geleverd. De toekomst van in biologische producten gespecialiseerde supermarkten zou dus meer en meer kunnen samenvallen met de afzet van ter plekke geteelde producten", legt de jonge ondernemer Crespo Fadé uit.

Publicatiedatum: